Selena Marie Gomez, énekesnő, színésznő, dalszövegíró és producer, aki 1992. július 22-én született a Texas állambeli Grand Prairie-ben. Színészi karrierjét már korán elkezdte, 2002-ben jelent meg először a Barney és barátai című gyereksorozatban, viszont az áttörő sikert a Varázslók a Waverly helyből című Disney-sorozat hozta meg a számára, amelyben Alex Russo karakterét alakította. Időközben a zene terén is elkezdett építkezni, kezdetben a Selena Gomez & the Scene banda frontembereként, akikkel 2009-ben adta ki az első közös albumát, a Kiss & Tell-t. Azóta nagy sikerre tett szert, igazi világsztárrá vált, elmondása szerint jelenleg 16 projekten munkálkodik, számos produceri munkát is vállal. Legutóbbi kiadásai közé tartozik a Rare című lemeze, valamint a saját szépségápolási márkája, a Rare Beauty. Hosszú szünet után ismét bizonyíthat egy sorozatban is, novemberben kezdte el forgatni az Only Murders in the Building-et.

Turnék

Selena Gomez & the Scene: Live in Concert

Selena a karrierjét nem szólóban, hanem a Selena Gomez & the Scene bandával kezdte, együtt adták ki legelső lemezüket, a Kiss & Tell-t. A Live in Concert nevezetű koncertsorozatuk ezt az albumot népszerűsítette. A turné két fő szakaszból állt, az első 2009. november 15-én kezdődött San Diegoban, és a következő év április 5-én fejeződött be Londonban, ez utóbbi volt az egyetlen európai állomása a rövid koncertsorozatnak. A második szakasz 2010. augusztus 14-én kezdődött Bethlehemben majd Fresnoban záródott október 10-én. A turné összesen 19 koncertből állt és nagyjából 447.500 dollárnyi bevételt hozott. Két koncerten volt egy nyitóbanda is, Bethlehemben a JLS , míg Springfieldben Michael Musso.

Az első szakasz dallistája:

Az első szakasz dallistája:
1. Kiss & Tell
2. Stop & Erase
3. Crush
4. Naturally
5. I Won’t Apologize
6. More
7. The Way I Loved You
8. I Want It That Way (Backstreet Boys feldolgozás)
9. I Don’t Miss You at All
10. Tell Me Something I Don’t Know
11. Falling Down
12. Hot n Cold (Katy Perry feldolgozás)
13. I Promise You
14. Magic

A második szakasz dallistája:

1. Round & Round
2. Crush
3. Kiss & Tell
4. More
5. You Belong with Me (Taylor Swift feldolgozás)
6. I Won’t Apologize
7. The Way I Loved You
8. A Year Without Rain
9. I Don’t Miss You At All
10. Hot n Cold (Katy Perry feldolgozás)
11. Falling Down
12. Love Is a Battlefield (Pat Benatar feldolgozás)
13. In My Head (Jason Derulo feldolgozás)
14. Tell Me Something I Don’t Know
15. Naturally
16. Magic

A Year Without Rain Tour

A Year Without Rain Tour a Selena Gomez & the Scene banda második koncertturnéja, amellyel a második stúdióalbumukat népszerűsítették, ami ugyanezt a címet kapta. Az előző turné során a banda felléphetett zenei fesztiválokon és egyéb rendezvényeken, így a kritikusok is felfigyeltek rájuk, elismerték a munkásságukat. Miután kijött a második lemezük, a banda Katy Perry, Bruno Mars és Enrique Iglesias mellett felléphetett a KIIS-FM Jingle Ball koncertsorozatának keretein belül. Selena nem rejtette véka alá, hogy mennyire izgatott a turné miatt, és azt is elárulta, hogy 2011-ben már egy nagyobb szabású turnét tervez. Egy színfalak mögötti interjúban azt is hozzátette, hogy szeretne egy nagyszerű színpadot. A turnét később a banda hivatalos oldalán jelentették be 2010 szeptemberében, végül pedig október 20-án kezdték el Londonban. Ezt követően még felléptek Észak-, és Latin Amerikában, az utolsó koncertre pedig 2011. május 14-én került sor Los Angelesben. Csak úgy, mint az előző turnéjuknak, ennek is 19 állomása volt, viszont már jóval több bevételt hozott, szám szerint 7,2 millió dollárt. A nyitófellépőkhöz tartozott az Allstar Weekend, a Days Difference, valamint Christina Grimmie. Íme a dallista:

1. Round & Round
2. Crush
3. Kiss & Tell
4. More
5. You Belong with Me (Taylor Swift feldolgozás)
6. I Won’t Apologize
7. The Way I Loved You
8. A Year Without Rain
9. I Don’t Miss You At All
10. Off the Chain
11. Hot n Cold (Katy Perry feldolgozás)
12. Falling Down
17. Love Is A Battlefield (Pat Benatar feldolgozás)
18. In My Head (Jason Derulo feldolgozás)
19. Tell Me Something I Don’t Know
20. Naturally
21. Magic

We Own the Night Tour

A We Own the Night Tour volt a harmadik és egyben utolsó turnéja a Selena Gomez & the Scene bandával, amellyel a harmadik stúdióalbumukat, a When the Sun Goes Down-t népszerűsítették. 2011. március 23-án jelentette be a Hollywood Records, hogy a banda az Egyesült Államokban és Kanadában fog koncertezni 2011 nyarán. Ezzel együtt azt is megerősítették, hogy az első állomás a kaliforniai Costa Mesaban lesz. Selena egy nyilatkozatában mondta el, hogy nagyon izgatott a turné miatt és alig várja, hogy láthassa a rajongóit. Szintén ebben a nyilatkozatában árulta el először a koncertsorozat nevét, illetve azt is, hogy a dallistán több meglepetés feldolgozás is helyet kap, ezzel is hozzátéve egy kicsit a koncertélményhez. Később kiderült, hogy az a bizonyos feldolgozás több Britney Spears dalból áll össze, hiszen az első koncert, amin Selena valaha is részt vett, az Britney Dream Within a Dream turnéján volt.

Nagyon izgatott vagyok az első nagyszabású turném miatt. Idegesebb vagyok, mint valaha, mert úgy érzem, hogy lesznek tőlem elvárások. Izgatott vagyok, hogy láthassam a rajongóimat a turnén. Egy nagyszerű rendezvényen dolgozunk és a dallistán, amelyen megjelenik néhány meglepetés feldolgozás is. Biztos akarok lenni abban, hogy mindenki jól érzi magát. Ezzel a turnéval próbálok annyira kreatív lenni, amennyire csak lehet. Szóval lesznek videók, effektek, táncosok és sok csillogás, szeretném, ha egy jó nagy buli lenne. – mondta Selena az említett nyilatkozatban

A koncertsorozat 2011. július 24-én vette kezdetét, majd a következő év februárjában ért véget. Ez összesen 59 show-t foglalt magába, nagyjából 11,5 millió dolláros bevétellel. Íme a dallista:

1. A Year Without Rain
2. Hit the Lights
3. Summer’s Not Hot
4. Round & Round
5. The Way I Loved Yoy
6. We Own the Night
7. Love You Like a Love Song
8. Spotlight
9. Bang Bang Bang
10. When the Sun Goes Down
11. Intuition
12. Falling Down
13. Super Bass (Nicki Minaj feldolgozás)
14. Rock God
15. Middle of Nowhere
16. My Dilemma
17. Off the Chain
18. …Baby One More Time, (You Drive Me) Crazy, I’m a Slave 4 U, Oops!… I Did It Again, Toxic, Hold It Against Me (Britney Spears feldolgozás)
19. Whiplash
20. Tell Me Something I Don’t Know
21. Naturally
22. Who Says
23. Magic

Stars Dance Tour

Miután Selena és a bandája feloszlottak, az énekesnő szólókarrierbe kezdett és kiadta az első albumát, Stars Dance címmel, amelyet világkörüli turnéjával is népszerűsített. 2013. április 15-én jelentette be Selena, hogy turnézni indul Észak-Amerikában és Európában, de lesz egy ázsiai állomása is. Hozzátette, hogy a koncertek augusztustól novemberig fognak zajlani folyamatosan.

Ez egy sokkal nagyobb show lesz. Izgatott vagyok. Sokat táncoltam mostanában és szeretném szórakoztatni az embereket, nagyon odáig vagyok ezért. Kissé hiányolom azokat a fellépéseket, amelyek a táncról és az előadásról szólnak, nem pedig a nagy színpadról, szóval szeretnék erre figyelni inkább. A kedvencem Britney Spears és Janet Jackson voltak, szóval szeretném, ha több lenne a tánc és a szórakoztatás, hogy a show-ról és a dalaimról szóljon az egész, nem pedig arról, hogy mennyire nagy a színpad és mennyire sok az effekt. – nyilatkozta az énekesnő

Nem sokkal később bejelentették, hogy a turné világszerte tovább folytatódna Ázsiában és Ausztráliában, de 2013-ban adott ki Selena egy hivatalos közleményt arról, hogy le kell mondania a turnét az autoimmun betegsége miatt, amely szorongáshoz és depresszióhoz vezetett.

A rajongóim nagyon fontosok a számomra és sosem akarok nekik csalódást okozni. De világossá vált a számomra és azok számára, akik közel állnak hozzám, hogy miközben éveken át a munkámat helyeztem előtérbe, most magamra is kell időt szánnom, hogy a lehető legjobb ember lehessek. A rajongóimtól őszinte bocsánatot kérek és remélem tudjátok, hogy mennyire sokat jelentetek számomra mindannyian.

A turné tehát végül 2013. augusztus 14-én kezdődött el Vancouverben, majd március 9-én fejeződött be Houstonban, ez összesen 55 koncertet jelentett, 38,7 millió dollárnyi bevétellel. Íme a dallista:

1. Bang Bang Bang
2. Round & Round
3. Like a Champion
4. B.E.A.T. / Work (Iggy Azalea feldolgozás)
5. Stars Dance
6. Write Your Name
7. Birthday / Birthday Cake (Rihanna feldolgozás)
8. Roar (Katy Perry feldolgozás)
9. Love You Like a Love Song
10. Dream (Priscilla Ahn feldolgozás)
11. Royals (Lorde feldolgozás, cask európai állomásokon)
12. Who Says
13. Whiplash
14. Naturally
15. Save The Day
16. Undercover
17. A Year Withour Rain (csak bizonyos állomásokon)
18. Come & Get It
19. Slow Down

Revival Tour

A Revival Tour Selena második turnéja szóló-énekesnőként, ezzel népszerűsítette a Revival című albumát, amely 2015 októberében debütált. Október elsején jelentette be az énekesnő a közösségi oldalát, hogy késő tavasszal Észak-Amerikában fog koncertezni.

Van egy nagyon izgalmas bejelentenivalóm: elindul a Revival világkörüli turném. Meglátogatom az Egyesült Államokat, Kanadát májustól júliusig, majd később megyek a tengerentúlra is. – hangzott el a videóban

Az Entertainment Weeklynek adott interjújában elmondta, hogy készen áll arra, hogy ismét útnak induljon és láthassa végre személyesen is a rajongóit. Ez az album egy új és nagyon fontos fejezetét jelképezi az életének, ezért nagyon várja már, hogy színpadra álljon és előadhassa az új dalokat.

A turné első szakasza 2016. május 6-án kezdődött Las Vegasban, ahol a nyitóbanda Joe Jonas formációja, a DNCE volt, de néhány állomáson fellépett Bea Miller, Tyler Shaw, Bahari, illetve Charlie Puth is. A koncertsorozat keretein belül Selena még egy nagyszabású zenei fesztiválon, a Quebec City Summer Festival-on is felléphetett.

A második szakaszra Ázsiában került sor, amire Selena a külsején is változtatott, hiszen levágatta a haját, illetve a meglévő fellépőruháit is újakra cserélte Sami Miró divattervező közreműködésével. Ezeken az állomásokon olyan előadók nyitották meg a koncertjeit, mint Gentle Bones, vagy épp Darren Espanto. Kínába is voltak beidőzítve koncertjei, de végül kitiltották őt néhány 2012-es kép miatt, amelyeken a Dalai Lamaval látható.

A harmadik és egyben utolsó szakaszra Óceániában került sor, a legutolsó koncert 2016. augusztus 13-án volt Aucklandben. Selenára még várt volna néhány koncert Európában és Latin-Amerikában is, de végül le kellett mondania ezeket is a lupusz okozta szorongás és depresszió miatt, majd ezt követően egy rehabilitációs központba vonult, hogy leküzdje mentális betegségeit.

Végül tehát a turnénak 55 állomása volt, ami nagyjából 13 millió dollárnyi bevételt jelentett. Íme a dallista:

1. Revival
2. Same Old Love
3. Come & Get It
4. Sober
5. Good for You
6. Survivors
7. Slow Down
8. Love You Like A Love Song
9. Hands to Myself
10. Who Says
11. Transfiguration (Hillsong Worship feldolgozás) / Nobody
12. Feel Me
13. Me & My Girls
14. Me & the Rhythm
15. Body Heat
16. Sweet Dreams (Are Made of This) (Eurythmics feldolgozás)
17. Kill Em With Kindness
18. I Want You to Know
19. Revival (Remix)

Az itt található tartalom saját írás!